ÁTALAKÍTÁSOK MIATT BIZONYTALAN IDEIG SZÜNETEL AZ OLDAL

 
Belépés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
<<< Vissza a Devil May Cry 5 Végigjátszás adatlapjára
 
10. küldetés: Ébresztés
(Awaken)
 
    
    
    
    
    
    
 
Kék kő darabkák
 
 
Lila Gömb Darabkák
 
 
Arany Gömbök
 
 
Titkos küldetés
 
videók
 
 
Pályaadatok
 
Feladat: Juss el, s küzdj meg a Démon Királlyal
Felhasználható tárgy: nincs
Boss: Urizen
Titkos küldetés: 1
Kék kő darabkák: 2
Lila kő darabkák: 1
 
Egy visszapillantással kezdődik a küldetés. Egy égő házban vagy Danteként. Az ő szemszögéből láthatod, ahogy édesanyád, Eva odasiet hozzád.
 
Eva: Gyere ide! - fogja a kezed, s a szekrénybe bújtat. - El kell bújnod, Dante. Nem számít, mi történik, nem jöhetsz elő! Meg kell keresnem Vergilt. Megígérem, hogy visszajövök. Tudom, hogy ez nehéz - fogja meg arcodat, s ránézel. - Rám kell hallgatnod. Légy nagy fiú... egy férfi, huh? - rád mosolyog. Néz még téged, s elkeseredik. Tudjátok, hogy ez lehetnek az utolsó percek, míg láthatjátok egymást. - Ha nem jönnék vissza, futnod kell. Magadtól, egyedül. Meg kell változtatnod a neved - félrenézel, bízva abban, hogy bátyád ott lesz, a démonok nem. - Felejtsd el a múltat és kezdj új életet, mint mások. Egy új kezdettel - ezzel becsukja az ajtót, s még mosolyát láthatod utoljára. Aztán siet. - Vergil! Hol vagy, Vergil! - beomlik valami, s hallod sikolyát.
 
Elsötétül a kép.
 
Június 15., délelőtt hét perccel fél tizenegy után
Red Grave, romok
 
Most Danteként fogsz tovább haladni. Felnyitottad a szemed, V melletted ül, s rád figyel. Felülsz, V mögötted, a Sparda kard a földbe állítva.
 
Dante: Egy pillanatra azt hittem, kebabra akarsz aprítani.
 
V: Tudom, milyen makacs lehetsz. Azt hittem, ez az egyetlen módja, hogy felkelj.
 
Dante: Milyen nap van?
 
V: Június... tizenöt - feleli.
 
Dante: Egy hónap? - kérded, s felállsz. Nyújtózkodni kezdesz. - Nem meglepő, hogy megmerevedtem.
 
Griffon: Igen, napfény, most tegyük tüzet ez alá - repül melléd. - Sietnünk kell, mert az a bosszantó, lökött Nero légvonalba került Urizennel. És ha eljutott oda--- - ragadod meg a nyakát, s elhajítod. - Összetapossa, mint egy bogarat!!
 
Dante: Hé - fordulsz V-hez - ez az én ügyem. Nero maradjon ki ebből.
 
V: Hogyha - áll fel - Urizen legyőzött téged... akkor álmaimban sem gondoltam volna, hogy az a gyerek segíthet - veszi fel a botját. - De Urizen... sokkal erősebb, mint amilyen valaha elképzeltük - ez meglep téged.
 
Május 15., hajnali háromnegyed 4 előtt 1 perccel
Red Grave, Qliphoth-ban
 
Trish-sel, az Elbűvölő Démonnal, Lady-vel és V-vel a Qliphoth fában vagytok, hogy együtt mehessetek Urizenhez.
 
Lady: Ó, itt büdös van.
 
Dante: Tudom, a szag olyan, mint a forró hulladék.
 
V: Ez messze olyan rossz, mint gondoltam... - figyeltek rá, mellette Griffon repül.
 
Dante: A visszafordító nyomozásban nincs bűn. Ezek a dolgok kicsit sok neked.
 
V: Igazad van. A többit rátok bízom - ezzel visszafordul.
 
Griffon: Mi, mi--- mi van? H-hé, jaj, jaj, V. Egészen idáig, és visszafordítható nyomozás, tényleg? Mi?
 
V: Biztosítási kötvényünk mindig van.
 
Lady: Ki ez a fickó? Nem hiszem, hogy valaha futott...
 
Dante: Semmi különleges. Gyertek, takarítsuk el ez a szemetet - indulsz el, mire Trish beelőz.
 
Trish: Az első érkező elsőnek szolgálja ki a célpontot, igaz?
 
Lady: Zene füleimnek. Siess, Dante! - mennek előre. Megállsz, s nézel utánuk.
 
Dante: Jobb, ha a saját szememmel látom... ha tényleg te vagy.
 
Miután a küldetés kezdetekor felszerelkeztél, indulj el, hogy megkeresd azt, ki miatt idejöttetek.
 
Dante: A srácok meg tudják ezt csinálni? Nos, nem tartom jó ízlésnek.
 
Kövesd a lányokat. Átjutottál egy nagyobb részre, ahol harcolnak. Lezárulnak a járatok, így neked is kell. Győzd le ellenfeleidet, gyűjtsd be a Gömböket, s amint megnyílt a járat, menj tovább. Törd össze a kis Vörös Gömb Kristályokat. A következő nagyobb téren Lady integet, ott vannak. Hiába érsz oda hozzájuk, lezárul ismét a járat, s harcolnod kell. Gyűjtsd be a Gömböket, s menj tovább.
 
Lady: Gyere, Dante, lemaradsz a mulatságról!
 
Nem fogsz. Olyan barlangban haladsz most, ami barnás fekete színű. A végén Divinity Statue van, de ha már intézted az elején, nem muszáj most. Továbbmenve egy pörgő valami jelenik meg, aminek éles hegyei vannak. Visszafutsz, átugrod a farönköt, de az a valami beleakad. Elcsodálkozol, s odatartod az arcodat, mintha a ventilátor hűs szelét akarnád érezni. A szörny kiszabadul, s feláll. Ő Káosz, az Éles Zavar. Vigyáz vele, veszélyes ellenfél. Ha pördül, s megütöd, de visszapattan, ugorj el előle. Tovább menve a lefele lejtős úton, a kanyarhoz közeledve jobbra kis Vörös, balra Zöld Gömb Kristályt törhetsz szét. Egy nagyobb részre érkeztél újra. Balra van egy kis barlang.
 
Dante: Ez az ízé becsukódik, ha nem sietek.
 
Lezárulnak a járatok az ellenfelek miatt. Győzd le őket, menj be oda, ahova látható volt az előbb. Ott benn Vörös Gömböket adó kristályt törhetsz össze és Vörös Gömböket vehetsz fel. Itt kinn Zöldet. Tovább, megint a narancssárgás fekete folyosón, míg nem megint olyan színűn haladsz, mint eddig. Lefele lejt az út. A kanyar előtt fenn törd össze a kis Vörös Gömb Kristályt, majd balra haladj szintén lefele. Felugorva, valamint balra egy gödörben mögötted ismét kis Vörös Gömb Kristályokat törhetsz össze. Verd le ellenfeleidet, tovább menve a falon újabb kis Vörös Gömb Kristályt törhetsz össze, aztán még kettőt.
 
Megint olyan helyre jutottál, ami most kékes színű, de van egy ugyanolyan járat, ami lecsukódik, ha nem sietsz. Győzd le ellenfeleidet a járat megnyitásához, s menj be rajta. Ismét narancssárgás fekete folyosón haladsz felfele, jobbra. Vedd fel közben a Vörös Gömböket, s amikor kiértél, ugorj át balra a Kék kő darabkához (32/19.). Gyere le, haladj balra, közben törd össze mindkét oldalon a kis Vörös Gömb Kristályokat. A jobb oldali után szembe kis Fehér Gömb Kristályt törhetsz össze. Fordulj jobbra, nézz fel, s látsz egy Vörös Gömböt, s egy járatot. Ölj meg mindenkit, gyűjtsd be a Vörös Gömböket, s az ellenfelek leverése miatt a Lila Kő Darabkát (8/4.). Gyere ki, s előre tovább. Majdnem, hogy odaérsz a bal oldalon lévő Vörös Gömbhöz, látod, hogy a lányok már jóval előrébb járnak.
 
Dante: Ó, ember, már ott vannak! Ezek a hölgyek gyorsan dolgoznak.
 
Balra Vörös, jobbra Fehér, balra Zöld, jobbra megint Vörös Gömböt vehetsz fel. Lezárul előtted a járat, de ellenfeleid leverésével megnyílik. Le a lejtőn, törd össze a kis Fehér Gömb Kristályt. Aztán a Zöldet és a falon a Vöröset. Egy nagyobb térre jutottál újra. Világító lebegő gömbök forognak a levegőben. S két magától lezáruló járat van. Ugorj le, bár lezárulnak a járatok. Egy új ellenfél jelenik meg, a Pyrobat, akit meglőttél, s megdagadt egy kicsit. Legyőzésük után gyűjtsd be a Gömböket, s a következőt teheted. Ahogy lejöttél, s ha balra mész be a járaton, Arany, valamint rengeteg Vörös Gömböt vehetsz fel, s ha felugrándozol a peremeken. Legfelül Zöld és Fehér Gömböket vehetsz fel. A másikba menve narancssárgás fekete járaton haladsz felfele, míg nem egy újabb térre jutsz.
 
Dante: Igen, valaminek lennie kell itt.
 
Állj a dombra, s ott találod a következő Titkos küldetést. 
 
7. Titkos Küldetés: Célozd a gyengepontját és intézd el egyetlen lövéssel. Ha emlékszel az első rész első titkos küldetésére, ami a Phantom elleni harc után a Törött-hídnál volt meglelhető, akkor ez ugyanolyan. S igen, az ollós ellenféllel kell megint megcsinálni. Ha sikerül, gyűjtsd be a Kék kő darabkát (32/20.).
 
Ha megvan, van itt egy kis rés, ahonnan vissza tudsz ide ugrani. A gerincszerű lépcsőn felmenve szembe törd össze a kis Zöld Gömb Kristályt, jobbra a kis Vörös Gömb Kristályokat a falon. Tovább, s már olyan helyen jársz, mint az elején. Kövesd az utat, ugorj fel jobbra, balra tovább. Ugorj fel szembe a peremre. Jobbra kell tovább menni, de vigyáz, mert a másik leereszkedik, aztán visszaáll. Figyelj az időzítésre. Ahogy felugortál, ugorj el balra, mert ott kis Vörös Gömb Kristályt törhetsz össze. Ugorj a másik oldalra, vedd fel a Vörös Gömböt, ugri fel, majd balra tovább. Láthatod, hogy megint olyan részen vagy, ahol leereszkedik a perem, majd vissza, de azt is, hogy közeledsz a célodhoz. Figyelj az időzítésre, célszerű, ha először megfigyeled, mikor hogy mozognak, s úgy feljutni. Újabb úton haladsz tovább.
 
Dante: Igen, egyre közeledik... Érzem őt.
 
Megint egy nagyobb részre jutottál. A tovább utat az ellenfelek érkezése akadályozza meg. Balra vedd fel a Zöld Gömböt, tángálj el mindenkit, gyűjtsd be a Gömböket. Tovább jobbra kis Vörös és Zöld Gömb Kristályokat törsz össze. Ha kell, intézd el a Divinity Statue-nál, amit kell. Tovább menve egy jobb kanyar előtt törd össze a Zöld, a Fehér és a Vörös Gömb Kristályokat, aztán a kapuig meg se állj.
 
Berontasz a kapu. Lady és Trish fegyvereikkel a földre kerülnek. Meglátod az ellenfélt.
 
Dante: Lám-lám... Ó, Bűz és Ocsmányság Királya. Meghatódtam! Ők ketten a világon a legkeményebb nők. És csak én ismerem a másik fickót, aki legyőzheti... - viccelődsz, majd komolyra fordítod a dolgot. - Jackpot!
 
Urizen: Dante - mondta.
 
Előrántod a kardodat, s készen állsz a harcra.
 
Főellenfél: Urizen
 
Sajnos itt se lehet megsebezni, így vagy hagyod, hogy legyőzzön, vagy ütöd addig, amíg lehet.
 
Próbálkozol ennek ellenére. Felé futsz, miközben Tűzgolyókat lő feléd, s mind elől kitérsz. Rácélzol az Ebony & Ivory-val. Csápokat küld feléd, ami elől szintén kitérsz, még futsz is rajtuk.. Elé kerülsz, hogy majd meglövöd, de elüt, s végiggurulsz a földön. Megérkezik Nero is végül.
 
Következő: 11. küldetés: Indok
 

 

© 2013-2021 Devil Hunters ~ Devil May Cry

G-Portal